Vad vi gör  •  Vad vi har gjort  •  Vilka vi är  •  Hur vi kom till  •  Aktuellt  • Uttryckslabbet
Pressrum  •  Intresserad av oss?  @  Skriv till oss
 

 

Harry på havet

 


"Harry på havet" var ett konstpedagogiskt projekt med fokus på identitet och kreativt tänkande.

Projektet var inspirerat av idéer och tankar från det konstfilosofiska scenverket "Harrys inre liv", av Per Lilienberg med nykomponerad musik av Harald Svensson som bygger på ljudinspelningar från bogserbåten Harrys tändkulemotor i Lysekil.

Under våren 2004 hade vi verkstäder med röst, rytm, rörelse, mask, rekvisita.

Vi ville vi bygga förtroendefulla utrymmen för sinnlig glädje, upptäckarlusta och entusiasm. Syftet var att flytta deltagarnas kunskaper till ett annat sammanhang än det vanliga och därmed ge det ett sinnligt sällskap som skärper associationsförmågan.

Processen utmynnade i ett sceniskt verk, på Gullmarsgymnasiet den 1 juni 2004.

 

 

 

Harry

"I Lysekils hamn ligger Harry, en liten bogserbåt med fyrcylindrig tändkulemotor, ömt vårdad.

"Besöker man Skandiaverkens gamla lokaler i Lysekil en torsdag kväll möter man ett entusiastiskt sällskap av fiskare, lärare, ingenjörer m.fl. vars gemensamma intresse är att restaurera och underhålla ett stort antal tändkulemotorer."

"Harry är blank, fet och välputsad som ett barn på första uppvisningsbesök hos farföräldrarna."

 

"Hur blir man besatt? Ett blixtnedslag? Kärlek vid första ögonkastet eller ett långsamt och konsekvent växande från rännil till å till flod till hav?

"Ibland, när man tycker sig äntligen fått någorlunda koll på den värld man lever i, så snubblar man över en oväntad tuva - väggen rämnar eller golvet öppnar sig och man får syn på världar med andra värden."

"Liksom man måste rycka det vanliga ur sin vanlighet för att det skall bli sett, måste man ruska ur sitt vanliga sett att se för att se."

Texter av Per Lilienberg.

Uttryckslabbet Nedre Hogslättsvägen 3 457 48 Hamburgsund
Tel: Eva 0706-333 519 Anette 0708-499 449