Medvirkende | Texter - manus |

 

Høstens forestilling fra Østfold Teater 2003:

”De ville kroppene i de
myke sofaene”

 
 
Østfold Teaters tilbud til kommunene i Østfold dette året var en ungdomsforestilling rettet mot 8.-10. klasse i grunnskolen. Forestillingen hade premiere 13. oktober 2003 og besøkte de kommunene som er med i Den kulturelle skolesekken i de følgende ukene. Fra 10. november – 1. desember turnerer vi resten av fylket. Stykkets varighet 60 min.
 

 

De ville kroppene i
     de myke sofaene

"Du har begynt på ungdomskolen, alt er nytt, i sjuende hadde du en plass, nå skal du finne en ny, eller du går i niende og burde ha funnet plassen din eller du er på vei ut av ungdomskolen og lurer på om du virkelig har funnet en plass i det hele tatt. Den plassen som er laget akkurat for deg. Hvem er du? Hvem tror du at du er? Hvem tror de andre at du er? Hva skal du bli? Alle maser, men mest maser du selv. Foran speilet om morgenen, mitt på dagen, om kvelden: verdens styggeste nese..munn..rumpe, for stor, for liten, ikke passe… Er det så merkelig at man ender opp som narkoman eller lege eller noe slikt? Kort sagt, mas!”

Dette stykket handler om identitet. I ungdomstiden er det viktig å få bekreftet at man er normal, men likevel vil man gjerne være synlig akkurat som den man er. Aller helst vil man være helt spesiell og den eneste for han eller henne. Problemstillingen er tidløs, gjennom historien har ungdommen alltid ønsket å stille spørsmål for å finne seg selv og sitt eget ståsted. Men følelsen av å være alene og at dette er noe som bare hender en selv er der.

Med humor og mye alvor, musikk, sang og skuespill sier dette stykket noe om det å tørre å være synlig og å være den man er.

Stykket er bygget som en tekst-collage uten egentlig handling. Tema er vår "røde tråd". Vi bruker egne tekster men også forfattere som Jonas Gardell, Shakespeare, Lars Saabye Christensen o.a. Vi har latt oss inspirere av film, hatt besøk av forskere, snakket med ungdommer, folk som jobber med ungdom og ikke minst har vi prøvd å huske hvordan vi selv hadde det i den alderen. Vi har improvisert og prøvet, og har til slutt satt sammen stykket selv.

 

Medvirkende:

Skuespiller og instrumenter: Iver Bjurgren
Skuespillerinne og sang: Cecilie Jørstad
Musikk: Iver Bjurgren/Cecilie Jørstad
Regi: Anders Nilsson
Scenografi: Anette Junebro
Koreografi: Trine Wille Mjølnerød
Lys: Simon Holt
Lyd: Torolf G. Fjelstad
Video: Anette Junebro/David Skauen
Produksjon: Ida M. Frederiksen

< Tilbake

 

Ida M. Fredriksen
Østfold Teater