Vad vi gör  •  Vad vi har gjort  •  Vilka vi är  •  Hur vi kom till  •  Aktuellt  • Uttryckslabbet
Pressrum  •  Intresserad?  @  Skriv till oss
  Vad vi har gjort
 

Här finns några av våra utförda uppdrag presenterade.

 

Scenkonst
Föreställningar • dans • musikkompositioner och ljuduttryck
En sagovariete - läs mer

En Sagovarieté

Wonderbaum WONDERBAUM

- med kända sagor och spektakulära kreationer i halm, näver och spets.
En föreställning för familj och lågstadie. Möt Bockarna Bruse, Trollet, Rödluvan, Vargen, Jägaren, Törnrosa, Onda fen och Prinsen.
Se bilderna! Smaka orden! Känn rytmen!

Läs mer

 

En visuell, ljudrik, sensuell och rolig performanceliknande föreställning.
Ett möte mellan teater, konst och ljudkonst. Ett poetisk mulligt ljud- och bildverk för vuxna.
Läs mer

Halmspel Halmspel
- kärleksfullt om halm
  Inanna Inanna
- himlens och jordens drottning
Levande bilder, kroppslig poesi och halm i scenografi och kostym.
Läs mer
 

"En fyratusenårig sumerisk myt, gripande, suggestiv och poetiskt laddad".
Musik av Harald Svensson.
I samarbete med Musik i Väst.
Läs mer

 

 

Compact Party

Compact Party
- en musikalisk...

  Fem rum Fem rum (utan kök)
Vi serverade en modernistisk schlagershow från svunna tider med inslag av ljudpoesi, textcollage och samplade loopar. Det doftar av lätta latinorytmer, snitsiga slagdängor och charmerande samhällskriti.
Läs mer
 

En familjeföreställning på turné. Bild, ljus, musik, mycket papper. En agerande scenograf och en aktör som dyker upp i olika kostymeringar. Turné i VG-regionen och i Norge 2002-2005.
Idé och aktör: Eva Dal Norlind
Agerande scenograf och ljus: Karin Mailänder.
Öga: Sören Larsson
.

 

Harrys inre liv Harrys inre liv     The sound from east The sound from east
- vi vänder poesiörat mot öst
Ett kulturfilosofiskt scenverk med nykomponerad musik, dans, rörelse, sång/ljud om en bogserbåt från Lysekil med tennkulemotor vid namn Harry.
Kompositör: Harald Svensson. Koreografi/idé: Per Lilienberg.
Assisterande koreograf: Sören Larsson
Buthodansare: Carmen Olsson
Aktörer: Eva Dal, Susanne Keldsen, Anette Junebro, Karin Mailänder.

Lyssna på en kort version
  Vi ville medverka till att stärka den kulturella identiteten bortom det religiösa, politiska och främmande, lyfta fram andra bilder i media och på våra scener/gallerier/bibliotek.
Genom att bjuda in och sammanstråla med kulturaktörer från olika kulturella och religiösa baser, tänker vi oss ett förfriskat och mångfaldigat kulturliv.

Läs mer

Uppdrag
Konferens Kommunkonferens 2011   Kulturkalaset 2010 Kulturkalaset 2010

Den 7 april 2011 medverkade Eva Dal och Michael Norlind på kommunkonferensen som ägde rum på Folkets Hus i Göteborg.
Vi performanceminglade och agerade inropare i våra
uttryckslabbsutstyrslar av Anette Junebro.

 

 

Uttryckslabbet tillfrågades om att medverka på Kulturkalaset i Göteborg 2010. Fredagen den 13 augusti framfördes "Trädet" - en konstvarieté kl 13.30 samt 15.30 i Trädgårdsförening - "Barnkalaset".
Tillsamman med Halmens Hus huserade vi i ett cirkustält i Bältesspännarparken. Där fanns det halmslöjdsworkshop samt en konst-illation av Anette Junebro från kl. 12.00 till 20.00. Mellan kl. 17.30-20.00 dök figurer från konst-illationen fram, och tog sig ut på området, bakom figurerna fanns Eva Dal och Michael Norlind.

 

Bockarna Bruse Bockarna Bruse vid invigningen av Svinesundsbron   De villle kroppene... Scenografi till Östfold Teater

Uttryckslabbets fick i uppdrag av Västra Götalandsregionen att framföra sagan Bockarna Bruse under dagarna de två den 10-11 juni 2005 i deras "tält" då den nya Svinesundsbron invigdes. Det blev uppskattat och det skrattades bland både folk, fä och kunglighet.
Aktör var Eva Dal, scenrum och kostym gjorde Anette Junebro.

 

  Anette Junebro gjorde scenografi/kostym, musikvideo och PR-material till Østfold Teaters ungdomsföreställning "De ville kroppene i de myke sofaene", 25/8-13/10 2003, premiären var den 13 okt i Fredrikstad, Norge.
Läs mer
Östfold Teater

 

Företagsforum Tanum
Näringslivsutställning

Virrpannor av Karin Mailänder, foto Hans Schub Invigning av Futura med utställning

Utställning på Futura Lärcentrum i Tanum 2002 (varaktig ca 3 år). Landskapsgobelänger och fotomontage av Karin Mailänder som visar Tanums kommuns rika och breda närings-, kultur- och konstverksamhet.

Kulturhuset Futura och Lärcentrum i Tanum invigdes 2001 med "Virrpannor", rörliga pjäser i papp av Karin Mailänder, utställning med 5 konstnärer i 5 lärosalar; Samuel Samuelsson, Birgitta Bengtsson, Leslie Johnson, Christina Bymark och Monica Willner, scenverket "Harrys inre liv" och "Rytmsyster som tog tempen på folks rytm (Eva Dal Norlind).

 

Bombastisk middag, foto PL Vision

Bombastisk middag
för Nordiskt Smides Centrum
Östfold Teaters jubileum Östfold Teaters
10-årsjubileum

Folkloreinspirerade dräkter, lantligt fokus med kompositioner utifrån ljudupptagningar i smedjan underhöll vi gästerna som var speciellt inbjudna till manifestationen Nordiskt Smides Centrum, Stenebyskolan i Dalsland aug 2002.
Musikkompositioner av Harald Svensson. Regi Sören Larsson. Medverkande var Michele Collins, Eva Dal, Anette Junebro, Karin Mailänder, Inger Ståbi, Carmen Olsson och ljus Frans Yzermans.
Lyssna på en av kompositonerna - Filad (real audio sample)

 

Scenframträdande och performances i 3 olika teaterbyggnader och tidsepoker.
"Rosa rummet", "Chaotic dream", "Ett rum utan kök" och "Harrys inre liv" framfördes i Halden Norge 2001. Medverkande var Eva Dal, Michael Norlind, Anette Junebro, Susanne Keldsen, Karin Mailänder och Carmen Olsson.
Östfold Teater

Tvärvetenskapliga projekt och uttrycksrum
Litterär Varieté

Litterär Varieté
- ord, bild, ton och rörelse

  Sommarperformance Sommarperformance
"In between the chairs and cultures"

Under våren 2013 arrangerades fem workshops i Hammarkullen och i Bergsjön med syfte att samla deltagare till sommarens varietéhändelse på Gerlesborgsskolan den 12 juli samt Folkets Hus i Hammarkullen den 18 okt.
Arbetet genomfördes i samspel med kulturföreningar Hammarkullen 365, Bob kulturförening samt OrtArt.
Läs mer

 

Inom ramen för vårt kulturstategiska uppdrag Uppdrag Scenkonst, sammanstrålade under våren 2011 uttryckare från olika discipliner och kulturer i workshops "In between the chairs and cultures" under ledning av Michael Norlind som bla driver Centrum för scenisk rörelse och eget skapande.
Det utmynnade bl a i en tredagars workshop "Sommarperformance" på Gerlesborgsskolan, med uppvisning 8 och 9 juli 2011 under Bottna kulturfestival.
Läs mer


Påskperformance Påskperformance     "In Between The Chairs"

En utveckling av "In between the chairs". Ett tvärkonstnärligt samarbete som pågick under våren 2010 Arrangemanget arrangerades av Centrum för scenisk rörelse och eget skapande tillsammans med Uttryckslabbet med stöd från VG-region och Tanums kommun.
Påskperformance framfördes på Gerlesborgskolan under påsken 2010.
Läs mer

 

 

Ett scenkonstseminarium på Gerlesborgsskolan den 6 - 8 november 2010. För oss är det just i mellanrum som vi anar möjlighet att nära skapandet och det kreativa flödet undan våra egna och omvärldens förutfattade meningar om scenkonstnärliga uttrycksmöjligheter. Tillsammans med Centrum för scenisk rörelse och eget skapande och Gerlesborgsskolan, med stöd från Västra Götalandsregionen och Tanums kommun, bjöds konstnärer i olika genrer med intresse och nyfikenhet för scenens möjligheter in. Vi hoppades att detta möte skulle inspirera och vidga varandras och våra uttryck. Vi samtalade, jobbade på golvet, och uttryckte oss. Publik bjöds in den 6/11 kl 19.30 samt 8/11 kl 11.00.

Michael Norlind

 

Fysiken i fysisk teater Ellen på Hällen, foto Franz Yzermans Ellen på Hällen

En skådespelare önskade en förklaring på fysiken i den fysiska handlingen - i rörelsen. Vad är det som händer och varför? Kan fysikens lagar upphävas? Hur upplevs handlingen av åskådaren, skådespelaren och fysikern? Detta berördes av en fysiker och det fysiska teaterperspektivet. Deltagarna fick även med utgångspunkt i kroppen och rörelsen, testa fysikens lagar.
Medverkande var Michael Norlind, undervisar i scenisk rörelse vid Teaterhögskolan i Luleå och Ann-Marie Pendrill, professor i fysik vid Göteborgs universitet.
Genomfördes den 21 april för gymnasieelever och för allmänheten den 29 april på Världskulturmuseet 2005.

 

Vad hör Ellen i hällen? Vad berättar 3000-åriga hällristningar för oss om sin tid - och vår?
I den här föreställningen fick bilderna på hällarna liv och form genom scener och berättelser ur världsmyterna och genom ett spel med ljus och mörker.
Medverkande: Eva Dal, skådespelare, och Anna Bratås, arkeolog, Vitlycke museum.
I samarbete med projektet Musernas museum, Vitlycke museum 2003-04.

Läs mer

Tyg från Ghana Ghana - Skapande Centrum   Samtal i Labbet 2002 Samtal i Uttryckslabbet

Anette Junebro gjorde tillsammans med Skapande Centrum, Karlstad universitet en studieresa den 6-21 nov 2004 till Ghana, Västafrika.

Skapande Centrum bildades 1994 med uppdraget att vara mötesplats mellan akademisk och konstnärlig tradition för att utveckla kunskap ur nya infallsvinklar.

 

  En mötesplats för forskare, konstnärer och sunt folk.
Ägde rum i norra Bohuslän under vårarna 2002, 2003 och 2004.

Läs Samtalsdokumentation -03
  Det vidgade språkbegreppet     Koncert blir föreställning

På seminariet "Det vidgade språkbegreppet" - på Backa teatern i Göteborg samt i Tidaholm, hösten 2004 - hade vi ett uppdrag som hette "Gestaltande berättande". Medverkande Michael Norlind, Eva Dal och Sören Larsson.


 

 

Den 1 november 2004 var vi med på en fortbildningsdag för lärare i musik- och kulturskolor i Mölnlycke.
Deltagarna kunde, genom att träna kropp, rytm och riktning bli medvetna om vad det är som gör en traditionell uppvisning till en inspirerande föreställning. Medverkande Michael Norlind, Eva Dal och Sören Larsson.
Arrangör var Musik i Väst.

 

Labbet på Solliden Trädgårdsrum på Solliden   Färg och seende, logo av Per Lilienberg Färg och seende
I detta “uttrycksrum” på Sollidens handelsträdgård utanför Hunnebostrand, fanns ting för uterum, trädgård och hem 2004. Bland annat smidespaljéer av Anette Junebro och en “Bokskogsdröm”; solstol och pall med porslinsplattor samt Kulpelare i anagamabränd stengods av Annett Florén.
Det finns möjlighet att beställa verk av konstnärerna.
  Per Lilienberg och Anette Junebro ingick i projektet och läromedlet "Färg och seende" på nätet. Ett naturvetenskapligt och konstnärligt samarbete mellan forskare och konstnärer. Projektledare var Marie Nordström, Uppsala universitet. Avslutades år 2000.
Se www.fargochseende.nu

Pedagogiska och lekfulla uppdrag
Teaterimprovisationer Teaterimprovisationer   Sittskulptur på Gullmarsskolan i Lysekil

Under ett par timmar ledde Eva Dal och assisterande Anette J lekfulla improvisationsövningar för personal från Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, Bovallstrand maj 2008.

Under våren 2005 har 10 st elever från det estetiska programmet på Gullmarsgymnasiet i Lysekil skissat, formgivit och byggt en sittbar skulptur av lera och halm tillsammmans med Uttryckslabbets Anette Junebro och Jesper Zander. Den finns utomhus på en av skolans innergårdar.

 

Harry på Gullmarn "Harry på havet"   Kulturdag på Gullmarsgymnasiet Att bygga världar

"Harry på havet" var ett scenkonstpedagogiskt projekt med fokus på kreativt tänkande på Gullmarsskolan, Lysekil som resulterade i ett sceniskt verk. Pågick under vårterminen - 04 och framfördes den 1 juni 2004. Konstnärliga ledare/pedagoger var Anette Junebro och Sören Larsson
Läs mer

 

 

Kulturdagar för elever på Gullmarsgymnasiet i Lysekil, 3 år på raken, 2002-04. Workshops med ljus- och scenbild, rörelse/akrobatik, ljudinspelning och komposition.
Filmdokumentation finns.

Läs programmet (7KB, Pdf)
Läs mer

 

 

Estetiska timmar   Marstrand Jubileum i Marstrand

Uttryckslabbet fick i uppdrag av Tanum lärcentrum att i samverkan utveckla de estetiska timmarna på gymnasiet. Hösten 2004 byggde/formade bygglinjen lerhusskulpturer i liten skala med Anette Junebro.
Våren 2005 blev det rörelse och kroppsligt med Michael Norlind för Hotell- och restauranglinjen
.

 

 

1 arbetsvecka under dec 2002 med Marstrandskolans alla elever som ledde fram till årets julavslutning och jubileum i Marstrand.
Konstnärliga ledare/pedagoger: Anette Junebro, Karin Mailänder och Sören Larsson.

  Pappersworkshops     Kreativ dag
Pappersworkshop för barn Lustfyllda stunder med papper som barn och vuxna sprättade, skar och rev med enkla metoder. Ljussättning av barn med kreationer som slutbild. Idé och utförande Karin Mailänder, assistent Eva Dal. Workshop i samband med föreställningen 5 rum.   Heldag med teknisk linje från Gullmarsgymnasiet, Lysekil på KKV-B i Gerlesborg våren 2002.
Workshops i byggnadsidéer, föreläsningar av Per Lilienberg och kropp och rörelse Michael Norlind, dukat bord i solen, bullar och performances av Carmen Olsson samt Eva Dal. Assisterande Anette Junebro, Karin Mailänder och Frans Yzermans.

 

 

Uttryckslabbet Bottna Ekehog 1 457 48 Hamburgsund
Tel: Eva Dal 0706-333 519 Anette Junebro 0708-499 449